" LIGHT ME UP "

flaw

Hello mello pp, wolrd ☺


"a human have a life differencely. "



hello,follow sini ok





Recap 2016}
Monday, January 9, 2017 | 4:16 AM | 0Comment



 



                                                     

                                                     





                                                   


                                                   




                                                   


                                               



Thanks for evrything. 
will update & figure out how to manage tht phto berterabur gila




Eighteen years old?}
| 2:04 AM | 0Comment


goblin & grim reaper <3

Sedar tak sedar bumi ini dunia ini sudah berputar menuju ke abad yang lebih mencabar;2017. Selamat tahun baru :) Assalammualaikum warahmatullahiwabarakatuh (gaya dai syed). Harini dah genap sebulan habis menduduki peperiksaan SPM,syukur. Cepat sangat masa berlalu. Terlalu sangat rindu dengan sekolah,kawan kawan,cikgu cikgu,kantin,acik guard pastu rindu nak sukaneka. Rindu sangat ;') Di situlah tempat nak spend time dgn kawan kawan belajar dgn mereka pastu curah ilmu sikit kat diorg ;') kat sekolah juga nak usha crush kikiki rinduuuu. Dulu,nak sangat keluar sekolah cepat skrg nk masuk sekolah balik hm takda tempat yang paling heaven selain sekolah (eh yeke).


As you know,sekolah saya SMK seksyen 24 dah takda :'( pergi mana? terbang? Nope. it change to be sekolah utk form 6. Serious rasa nak nanges almost 5 years kot kat situ suka duka semua kat situ nanti dah ubah acaner nak imbas balik memori tu :'( nak jumpa cikgu pun susah apeni semua cikgu dah dipindah ke tempat lain. Bila dah takda,baru kau terasa kehilangan . 


Let's flashback our memories
 Nak start dari mana eh? kikiki dari form 3 la sebab dari form3 kebahagian itu muncul hahaha \tutup mata/ 

masih ingat lagi masa first day school form 3 korang? aku ingat lagi hihi. Masatu baru masuk sesi pagi jadi masih janggal la kan. Pastu member masa form 2 takda yang masuk kelas yang sama iaitu 3 Alamanda. It hard to say that kelas tu paling seronok dalam abad ni serious. Dari kelas tu la wujudnya geng syiah saya kikiki. Sebenarnya kitorg ada 8 orang pastu berpecah sebab gaduh pasal apatah hahah so childish jadila 4;4 pastu gaduh dalam group kelas macam bangang hahahh takleh move on do srs 

korang. Ingat lagi tak masa form 3 nak pergi makmal tu main lari2 baling pencil box kawan konon nak dajal pastu tup tup terjatuh pastu pencil box yg pegang jatuh kt tingkat bawah kain sekolah dah macam apeje en terselak fuh pastu geng lelaki datang fuh nasib sempat. Alamaklum masih kanak2 ribena huhu. Second, geng lelaki memang takleh move on la sweet talker la lagi2 nasheem tu en hm. Pastu the thing tht i cant forget bila maznur buat  i love you kat Athilah masa exam hahaha srs tak kuat then maznur buat saranghae la kelakar do. Ni srs takleh lupa srs pervert do bila Ahmad(bukan nama sebenar) ni tarik seluar Abu for many times kot hahaha sumpah kelakr taktahu nak gelak ke kesian. I think cikgu ramai complain yang kelas kami paling bising tengokla budak lelaki ramai nakal kot pastu buat kelakar mana tak bising. 

Nak dipendekkan cerita,masa form3  la kami bersungguh sungguh belajar sebab first batch pt3 kan nak cerita sweet moment kat sini takleh la sebab biarlah benda tu kita simpan je hihi \tutup mata/  kita cerita benda kelakar je walaupun hambar huhu. Masa akhir tahun macam biasa buat jamuan akhir tahun kelas kat tasik shah alam. Perkara takboleh lupa bila seorang member lelaki ni (takleh bgthu sebbab mcam aib kan) jatuh kat tasik hahah depan mata pulak tu srs kelakar rasa nak gelak mcm setan huhu excited sgt nak naik kayak. At the same time,ecah dgn nina gaduh hahah katanya gaduh sebab "asyik aku je yg ws dia. dia tu takpernh nk ws aku dulu" lol mcm loving couple do (ok aku dah cerita pasal kau ecah.she force me to story about her) 

FORM 4

Tingktan 4 cabaran yang rendah sikit sebab tahun honeymoon sebelum SPM huhu. Yes,masuk kelas ERT. Seronok memang seronok sebab semua perempuan so perasaan malu dah takda huhu rasa macam this is my world kikiki. Tingkatan 4 ni benda yang paling bermakna bila masuk tmd. Di situlah terciptanya happiness. aicehhh. Malas nak cerita pasal tmd bacalah entry masatu huhu. Bukan nak riak tapi cuma nak bagithu masa tmd la jumpa prince charming hahahha lol prince charming sgt alhamdulillah sampai skrg still keep in touch. Taktahulah masih rindu sangat moment masatu disitulah wani belajar semua benda :') i've change a lot bila dah masuk tmd cikgu saya cakap la hihi dulu pendiam after masuk tmd dah talkative sikit haha yekeni saya rasa ye hihi.

FORM 5

Disinilah terasa menyesal tinggalkan sekolah 3  bulan tak belajar masa form 4 pastu kena catch up balik ha padan muka! WHAT A TOUGH YEAR,MAN! Memang struggle gila kot memacam kena buat dan settle kan nasib budak biasa biasa je. Tahun ni jugak tahun mengejut bila lelaki dah ada dalam kelas tapi 4 orang je huhu duduk belakang saya je pastu malu tu pun muncul kembali. Kelas kami digabungkan dengan kelas account so jadila 5 PAERT1 . Mula2 awkward la juga tapi paksa diri supaya suaikan diri.Kelas yang sama saya duduk masa form 4 then duduk meja dgn manusia yang sama juga,Siti Aishah bt AbdulWahid. Tahun ni jugak la gigih belajar pastu fahamkan soalan. Ya Allah kenapa tahun ni baru sedar,astafirullah.......dan akhirnya lagi sehari nak SPM. Lepastu minta restu dgn kawan2 dgn cikgu. Ingat lagi masa nak minta maaf kat kawab "maafkan aku kalau aku ada buat salah dajal kau ke apa terima kasih sebab blablabla "sampai menanges tu cuma sorang manusia ni je tak nanges taktahu hati apa dia hmmm. pastu balik tu dajal jugak akhirnya letak rumput dalam beg la kayu la hekeleh baru mintak maaf aduu hahah

dan sekarang,saya rasa lifeless menganggur di rumah tunggu buah hati call utk kerja ;')


Road to SPM }
Saturday, April 9, 2016 | 7:32 PM | 0Comment


Asslammualaikum. Saya mengambil kesempatan yang terluang ini utntuk menulis enrty yang sudah lama saya tinggalkan . Cehh ayat bm pulak well pejam celik pejam celik dah form 5 srsly aku rasa baru form 3. Lepas stalk blog and entry post rasa macam yaAllah betul ke aku dah nak habis school ni dah nak kena duduki peperiksaan besar ya Allah :') Seriously jadi student form 5 memang penat dan padat jangan cakaplah balik dari sekolah dapat rehat sekejap je lepastu malam pergi tuisyen. Padat weh padat.Mata pun dah macam bapak panda. Nak ulangkaji  pun kena siapkan hw yang berlambak gila baru boleh ulangkaji. Tapi alhamdulilah boleh balance :)

So as a student and teenager form 5, banyak perkara yang perlu buat sebelum SPM. Firstly,folio,oral dan lisan. Alhamdulilah baru je habis buat lisan dan oral.Markah ok ok lah alhamdulilah tahap yg cemerlang. Syukur. Banyak nak kena tekankan subjek yang lemah but paling important MATH la tu paling lemah. InsyaAllah exam midyear nak buat bersungguh-sungguh nak buktikan usaha aku selama ni tak sia sia. Alhamdulilah exam March masatu dapat 8A tapi paling spoil Math la ay. Paling buat aku headache nak kena reverse balik form 4 omg banyak tu weh subtopik. Semoga Allah cekalkan akal aku. Amin. Bila kira-kira balik hari, lagu 188 hari weh belum tolak sabtu ahad makan minum lepak cuti semua. Gementar sangat belum harinya, lagi gementar yang amat. Tapi jangan pressure diri yang dah pressure tu sangat. Nanti stress. Ada masa kita belajar,ada masa kita chill. Kena pandai balance lah. Jangan force diri sangat nak semua A+++ cuba setakat yang mampu. Kalau usaha kita setakat tu,setakat tulah. Jangan kejar sangat ilmu dunia ilmu akhirat pun kena kejar jugak,sama rata. Cehh banyaknya jangan jangan. Tips dari adik wani tu hihiu ;p

So,before exam we should do the preparation . Don't be do last minute. Ha buatlah kalau berani,buat buat.Sekeh kang ha. Gais pls doakan aku "semoga Nurul Shazwani cemerlang dalam kehidupan dan SPM Ya Allah. Amin". Terima kasih :* "semoga aku(you) mendapat kecemerlangan dalam kehidupan" Amin. Ok kita doa sama2 okay. Benda yang aku nak sangat ada bila aku SPM ialah IBU,AYAH,BERKAT MEREKA,ILMU YANG AKU PELAJARI SELAMA NI,KEREDHAAN ALLAH insyaAllah ada je perkara tu aku boleh jawab dengan tenang. Semoga #SPMcandidate dan #batch99 mendapat keputusan yang cemerlang tahun 2016. Kita tunjuk kat Najib semua yg rakyat Malaysia boleh jawab soalan KBAT yg terlalu KBAT sgt tu. Goodluck.</3.